Bakan Yıldız Tartışmalara Son Noktayı Koydu

Bakan Taner Yıldız, bor madeninin Türkiye'nin stratejik madeni olduğunu belirterek şunları kaydetti: ''Bu önemli madenimizin özelleştirilmesi konusunda ne bir düşüncemiz ne de bir kararımız var''

Kütahya'nın Emet ilçesinde belediye binasını ziyaret eden Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Belediye Başkanı Mustafa Koca'dan ilçenin sorunları hakkında detaylı bilgi aldı.

Ziyaret esnasında Yıldız'a, Belediye Meclisi kararıyla ''Fahri Hemşehrilik Beratı'' verilmesinin uygun görüldüğünü belirten Mustafa Koca, üzerindeki yazıyı okuduktan sonra beratı kendisi takdim etti.

Yıldız daha sonra belediye binası önünde kurulan kürsüden vatandaşlara hitap etti. Bakan Yıldız konuşmasında dünyada bor madeni rezervinin en zengin bölgesinin Emet ve Hisarcık ilçeleri olduğunu söyledi. Borun, Türkiye'nin önemli maden kaynaklarının başında geldiğinin altını çizen Yıldız, sözlerine şöyle devam etti:

''Türkiye, bor kaynakları bakımından önemli bir ülkedir. Sizin de arazinizde bor madeni olabilir. Ancak bor, kamuya mal olmuştur ve kamunun madenidir. Bor stratejik madenimizdir. Bu önemli madenimizin özelleştirilmesi konusunda ne bir düşüncemiz ne de bir kararımız var. Diğer bazı madenler ve kuruluşlarla ilgili özelleştirme çalışmalarımız var ama bor ile ilgili yok.''

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder