Çalışan Kadına İyi Haber

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, kadının çalışma hayatına katılması ve kayıt dışılığın önlenmesi konularının Meclis gündemine geleceğini söyledi.

Türkiye'de kadın haklarının geliştirilmesi konusunda mevzuat, uygulama ve mentalite yönünden büyük gelişmeler yaşandığını belirten Çelik, kadınların istihdamıyla ilgili ileriki günlerde ''İstihdam Stratejisi 2023 Vizyonu''nu açıklayacaklarını belirtti.

Kadınların istihdamdaki oranının daha da artırılmasıyla ilgili var olan teşviklerin bir kez daha inceleneceğini söyleyen Çelik, geçmiş dönemde istihdam paketi adı altında çıkarılan düzenlemelerde ilave istihdam, özellikle de kadın istihdamı gerçekleştiğinde primlerin hazine tarafından karşılanmasının öngörüldüğünü hatırlattı.

Aktif iş gücü programları çerçevesinde Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde kadınların, genç kızların meslek edinmesi, iş kurmaları için bir çalışma başlattıklarını ifade eden Çelik, bütün bu çalışmaların çalışma hayatıyla ilgili engellerin ortadan kalkmasına vesile olacağını kaydetti.

Çelik konuyla ilgili şu önemli bilgileri kaydetti "Kadının çalışması, kayıt dışılığın önlenmesi ile ilgili ve çalışma hayatının önündeki meselelerle ilgili çok önemli gündem maddeleri, önümüzdeki dönem parlamentonun önüne gelecek. Özellikle istihdam büroları çerçevesinde part time çalışma, evde çalışma, yaşlı-özürlü bakımı ve çocuk bakımında çalışan arasında ciddi oranda kayıt dışılık söz konusu. Bunların kayıt altına alınması ve sosyal güvenceye kavuşturulmasıyla ilgili de İŞKUR bünyesinde çalışmalarımız var ve mevzuatımızı daha da esnekleştirerek, part time çalışmaya uyarlayarak bu konudaki sosyal güvenceden yoksunluğu ortadan kaldırmaya dönük düzenlemeleri önümüzdeki dönem sosyal taraflarla sendikalarla işçi, işveren sendikalarıyla değerlendirip parlamentoya getirmiş olacağız."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder