Euro TL Karşısında Rekor Kırıyor!

Euro almanın tam zamanı isimli yazımın üzerinden henüz bir gün bile geçmemişken ajanslara düşen son dakika haberi, yazımın doğruluğunu tescilledi. İMKB'de şu an sert bir düşüş yaşanıyor. Euro, TL karşısında tarihi bir rekor kırdı.

Fitch'in Türkiye ekonomisinde ısınma sinyalleri görüldüğü ve not artışının cari açık kaynaklı olarak belirsiz olduğu yönündeki açıklamalarına ek olarak, Avrupa borsalarındaki düşüşün de tetiklediği satışlarla İMKB yüzde 2 üzeri kayıpta. Endeks 60 binin altına sarktı.

Borsa ilk seansta yüzde 3.21'lik düşüşle 59 bin 657 puana geriledi. Borsa seans içinde 59 bin 434 puana kadar indi.

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch analisti Ed Parker, Türk ekonomisinde ısınma sinyalleri görüldüğünü belirterek, Türkiye'nin cari açık sorunu yüzünden AB'deki krize diğer gelişmekte olan ülkelerden daha açık olduğunu ve yüksek cari açığa bağlı belirsizlik nedeniyle not artışının da belirsiz olduğunu söyledi.

Euro TL Karşısında Rekor Kırdı
AB'nin kritik zirvesi öncesi Euro, içeride 2,38'i aşarak TL karşısında tüm zamanların en yüksek rekorunu kırdı.

Dün 2,3620 liradan kapanan Euro güne 2,3720 lira seviyesinden başladı. Yunanistan'ın borç krizinin çözümüne ilişkin haberler Euro açısından olumlu bir seyir getirirken Euro/dolar paritesi 1,4295'e kadar çıktı. Buna bağlı olarak Euro iç piyasada satışta 2,3700 seviyesinin üstünde kalmaya devam ediyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder