Fiat Pazarında Lider Oldu

Fiat, 2011 yılının Ocak-Haziran döneminde toplamda 64 bin adedin üzerinde binek otomobil ve hafif ticari araç satışı gerçekleştirerek Türkiye'nin en çok tercih edilen otomotiv markası oldu.

Yılın ilk yarısında binek otomobil ve hafif ticari araç satışlarını yüzde 60 oranında arttıran Fiat, ulaştığı yüzde 15.2’lik payla toplam Türkiye pazarındaki liderliğini sürdürdü.

Fiat İş Birimi Direktörü Okan Baş, yılın ilk yarısına ilişkin olarak yaptığı değerlendirmede, Fiat olarak pazarın üzerinde bir performans sergilediklerini belirterek: “Ocak-Haziran 2011 döneminde binek otomobil, hafif ticari araç pazarlarının yanı sıra toplam pazarın çok üzerinde bir büyüme gösterdik. İlk 6 ayda binek otomobil satışlarımız özellikle Fiat Linea modelinin başarılı performansıyla yüzde 78 artarken, hafif ticari araç satışlarımız ise yoğun talep gören Yeni Fiat Doblo, Fiat Doblo Classic ve Fiat Fiorino modelleri sayesinde yüzde 46 oranında artış gösterdi. Binek otomobil ve hafif ticari araçtan olaşan toplam satışlarımız da aynı dönemde yüzde 60 oranında yükseldi” dedi.

Okan Baş, Fiat’ın Türkiye binek otomobil ve hafif ticari araç toplam pazarının lideri olduğunu vurgulayarak, “İlk 6 aylık toplam pazarda yüzde 15.2’lik payla Türk tüketicisinin en çok tercih ettiği marka olma gururunu yaşıyoruz. Ayrıca, aynı dönemde ulaştığımız yüzde 26’lık payla hafif ticari araç pazarının tartışmasız lideri olarak yolumuza devam ediyoruz” dedi.

Fiat, yılın ilk 6 aylık döneminde 29.970 adedi binek otomobil, 34.082 adedi hafif ticari araç olmak üzere toplam olarak 64.053 adetlik toplam satış gerçekleştirdi. Fiat, 2011 yılının ilk 6 aylık döneminde, binek otomobil satışlarını geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 78.4 gibi oldukça yüksek bir oranda artırmayı başardı.

Aynı dönemde Fiat, hafif ticari araç satışlarını ise yüzde 46.6 oranında artırdı. Fiat’ın Ocak-Haziran 2011 döneminde binek otomobil ve hafif ticari araç toplam satışları ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 60 oranında bir artış yapmayı başardı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder