İETT Zammı Mahkemelik Oldu

13 Ağustosta haberini yayınladığımız ve 15 Ağustos'tan itibaren uygulanmaya başlanan İETT'nin toplu taşımaya getirdiği zam mahkemelik oldu.

Tüketicileri Koruma Derneği (kısa adıyla TÜKODER) İstanbul'da toplu taşımaya yapılan yeni zammın iptali için İstanbul Bölge İdare Mahkemesi'ne dava dilekçesini verdi. İBB'ye bağlı Ulaştırma Koordinasyon Merkezi (kısa adıyla UKOME) tarafından uygulanan yeni fiyat tarifesiyle birlikte tam kontör 1,75 TL, öğrenci 1 TL, mavi kart 140 TL, tek geçişlik bilet 3 TL olarak belirlenmişti.

TÜKODER Genel Başkanı ve Avukat Şükran Eroğlu, mahkeme önünde bir basın açıklaması yaptı. Eroğlu, İstanbul'da toplu taşıma ücretlerine 30 Ekim 2010 tarihinde yapılan zammın üzerinden bir yıl geçmeden ikinci bir zam dalgası ile karşı karşıya kalındığı belirtti. TÜKODER'in geçen yıl yapılan zamma karşı İstanbul 8. İdare Mahkemesi'nde dava açtığı ve halen devam ettiğini belirten Eroğlu sözlerini şu şekilde tamamladı: "Bu ulaşım zammının iptali için de İstanbul Bölge İdare Mahkemesi'nde dava açacağız. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve UKOME'nin yargının kararını beklemeden, yargıyı devre dışı bırakarak verilecek kararın uygulanmasını önceden engellemeye ve kararı konusuz kılmaya yönelik bu tutumunu kınıyoruz."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder