Almanya Morali Hemen Söndü!

Alman parlamentosunun dün Avrupa Finansal İstikrar Fonu ile ilgili yasayı onaylamasının piyasalara getirdiği istikrar ortamı kısa sürdü.


Dünün olay haberi Alman Parlamentosu’nun Euro Bölgesi borç krizinde kullanılmak üzere kurulan Avrupa Finansal İstikrar Fonuna (EFSF) yaptığı ek katkının artırılmasına verilen onaydı. Alman Parlamentosun'daki onaylamanın yarattığı olumlu hava piyasalara rahat bir nefes aldırdı.

ABD’den gelen haftalık işsizlik sigortası başvuruları ve büyüme verilerinin de beklenenden olumlu gelmesi piyasalardaki coşkunun iyice artmasına iyimser bir havanın piyasalara hakim olmasını sağladı. Avrupa ve ABD borsalarındaki yükselişler bir ara yüzde 2'leri bulsa da gelen kar satışları ile yüzde 1 civarında yükselişlerle kapattılar.

ABD hisse senetleri piyasalarından Nasdaq yüzde 0.43 değer kaybetti, S&P 500 yüzde 0.81 değer kazandı. Dow Jones’ta ise dünkü işlemler 10.965-11.271 puan aralığında gerçekleşti ve yüzde 1.30 değer kazancı ile 11.153 puandan tamamlandı.

Avrupa borsalarından Almanya'da yüzde 1.10 değer kazancı, İngiltere'de yüzde 0.40 değer kaybı, Fransa'da yüzde 1.07 değer kazancı oldu.

Güney Amerika borsalarından Brezilya'da yüzde 0.21 değer kazancı vardı.

Yeni gündeki ilk işlemlere baktığımızda; Asya tarafında bu sabah, Japonya Tokyo Menkul Kıymetler Borsası Nikkei Endeksi, 0.94 puan (yüzde 0.01) değer kaybederek 8,700.29 puandan kapandı.

ABD' de Dow Jones en yakın vadeli kontratlarında yeni gündeki işlemler 30 puanlık değer kaybı ile devam ediyor.

Avro Bölgesi'nin içinde bulundu borç krizinin aşılması yönünde daha fazla ilerleme gösterilimesinin beklendiği ortamda, Avrupa borsalarının yeni günü düşüşle başlamaları bekleniyor.

Canton Index analistleri FTSE 100'ün 27, Dax'ın 15 ve Cac-40'ın 13 puan artışla açılacağını tahmin ediyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder