Emekliye Verilecek İntibak Parası Hazır!

Yaklaşık 2.7 milyon emeklinin merakla beklediği İntibak Yasası ile ilgili çalışmalar son halini almaya başladı. Yasa ile ilgili merak edilen sorularda gün yüzüne çıkıyor!

İntibak Yasası'nın çıkmasıyla birlikte emekliler arasındaki maaş adaletsizlikleri de ortadan kalkmış olacak. Böylece, aynı şartlarda emekli olanlar, emeklilik yılına bakılmaksızın aynı oranda maaş almış olacaklar.

İntibak İçin Mutlu Sona Yaklaşıldı
İntibak düzenlemesi için bütçeye ödenek konuldu. Emeklilerin intibak düzenlemesinde mutlu sona yaklaşıldı.

Tüm Emekliler Mi Yararlanacak?
İntibak düzenlemesi, 2000 yılından önce emekli aylığı bağlanmış olan SSK emeklileri ile hak sahiplerinin aylıklarına yansıyacak.

Yurt Dışından Emekli Olanların Durumu Ne Olacak?
Yurt dışı hizmetleri ile SSK hizmetlerinin birleştirilmesi sonucu aylık bağlanan 2000 yılı öncesi emekliler de kapsamda olacak. Yani intibak düzenlemesinden 2000 yılı öncesi tüm SSK emeklileri yararlanacak.

Zam Miktarları Farklı Olacak!
2000 yılı öncesi emekli olan SSK'lılardan yüksek prim gün sayısı ile emekli olanlar daha yüksek artıştan yararlanacak. 3600 prim gün sayısı ile emekli olanlar ise intibak zammından daha az miktarda faydalanacak. Fazla prim ödeyen fazla emekli maaşı alacak. Hiçbir emeklinin maaşında düşüş yaşanmayacak. Ödedikleri prim gün sayısına göre artıştan yararlanacaklar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder