THY Rekor Kâr Yapacak!

THY (Türk Hava Yolları) büyüme danışmanı Frost&Sullivan'ın raporuna göre, THY bu yıl rekor kâr elde edecek.

Yaptığı başarılı girişimler ile holding yapısına doğru gittiklerini belirten THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, "Stratejik konumdaki İstanbul'un potansiyelinin yüzde 50'sini kullanarak büyük başarılara imza attık" dedi.

Avrupa'nın en iyi havayolu seçilen THY bu yıl ciddi bir oranda kâr açıklaması bekleniyor. Büyüme danışmanlığı ve araştırma kuruluşlarından Frost&Sullivan analistlerinin Avrupa'nın önde gelen havayolu taşımacılığı kuruluşlarının küresel havacılık pazarında karşılaştıkları zorlukları inceleyerek hazırladığı rapora göre, THY bu yıl yüksek kâr elde edecek. İrlanda, İspanya, Portekiz, İtalya ve Yunanistan gibi ülkelerde yaşanan finansal krizler, Ortadoğu ülkelerinde yaşanan sosyal karışıklıklar ve petrol fiyatlarının yeniden yükselişe geçmesi gibi olumsuz faktörler, 'havada alarm zillerini çaldırıyor'. Ancak son 5 yılda yolcu trafiğini 2 katına çıkararak 29 milyona ulaşan THY, 2015 yılında bu rakamı ikiye katlamayı hedefliyor. Frost&Sullivan analistlerine göre, 2010 yılında THY'nin kâr oranı yüzde 50 azalsa da, şirketin bu sene kâr patlaması yaşaması bekleniyor. Bununla birlikte Ortadoğu'daki huzursuzluğun ardından THY'nin büyümesini sürdürmesi ve İstanbul'daki transit trafik üzerinde daha geniş operasyonlara yöneleceği tahmin ediliyor.

Raporda ayrıca, THY'nin gelecek stratejisi, ağını Güneydoğu Asya, Rusya ve Amerika'ya genişletmek üzere kurduğu belirtilerek, ancak başarıya ulaşmak konusunda THY'nin söz konusu yeni pazarlarda yerel havayolu şirketleriyle ortaklık kurması öneriliyor. THY'ye B787 ya da A350 gibi uzun mesafe uçaklar için sipariş vermesi de öneriliyor. THY, PIA (Pakistan Havayolları) ile ortaklık kurmaya çalışıyor. Böylece Pakistan Havayolları, THY'nin uzun mesafe ağını kurmasını Pakistan-ABD arasında sağlayabilir. Ayrıca THY, özellikle Bosna Havayolları'nın yüzde 49'unu devraldıktan sonra Balkanlar ve Güneydoğu Avrupa pazarında yatırımlar gerçekleştirmek için iyi bir finansal pozisyonda bulunuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder