Tuskon Yeni Kabineyi Olumlu Buldu

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu yani kısa adıyla TUSKON, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni kabineyi olumlu buldu. Başkan Rızanur Meral, eski bakanların büyük bölümü ile yola devam kararını istikrar adına önemli gördüklerini belirtti.

Meral, “Bundan önceki iktidar tarihin en önemli reformlarını yaptı. Başbakan tekrar bu reformları yapan isimlerle yola devam etmeyi tercih etti. Bakanlık yönetimi takım işidir. Yeni bir bakanın göreve gelmesi demek yeni bir ekibin kurulması anlamına geliyor ancak ayrı bir ekiple yola çıkmanın da getirdiği kimi eksiler var. Bir ekibin işe alışması ve sistemin oturması zaman alıyor. Kurum olarak pek çok bakanın yerinde kaldığını görüyoruz ve bunun çok olumlu olduğuna kanaat getiriyoruz. Yeni hükümetten beklentimiz bir an önce yeni bir anayasa oluşturulması, ikinci önceliğimiz de Avrupa Birliği sürecinin süratlendirilmesi. Ekonomi ve bütçe yönetimi, istihdam, Ar-Ge ve inovasyon konularında da yeni projeksiyonlar bekliyoruz.” dedi.

Ekonomi içerikli bakanlıklara kabinede daha çok yer verilmesinden duydukları memnuniyeti de dile getiren Meral, cari açıkta sene sonuna doğru gerileme beklediklerini aktardı.

Meral, “Yeni kabine ile yapılan kan takviyesi çok başarılı olacak. Giden bakanlar başarılıydı, yeni seçilen isimlerin de dinamik karakterlerden çıkması girişimciler bakımından çok olumlu. Türkiye 36 bakanlı günlerden 26 bakanlı bir kabineye geldi. İdeal ve verimli çalışabilecek bir ekibin kurulduğuna inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yeni seçilecek bakan yardımcılarının bürokrasi ile hükümet arasında köprü görevi göreceğini vurgulayan Meral, “Yeni bakan yardımcıları sistemin bürokrasiye teslim olmasını önleyerek bürokrasinin çok daha verimli çalışmasını mümkün kılacaktır.” dedi.

Bu haber Cihan Haber Ajansı aracılığıyla eklenmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder