Altın Rekora Doymuyor

Altın fiyatları küresek piyasada 1912.2 dolar/ons seviyesini görüyor.

Uluslararası piyasalarda spot altın fiyatları, global ekonominin yavaşlamakta olduğu ve FED'in 3. bir parasal genişlemeye gideceği spekülasyonlarının da etkisiyle tüm zamanların en yüksek seviyesine, 1912.2 dolar/ons seviyesine yükseldi.

Altının da yanında diğer değerli metallerde de artış göze çarpıyor. Platin fiyatı son 3 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Spot platin, 1912.2 dolar/ons seviyesine kadar yükselişin ardından 1902.75 dolar/ons seviyesinde işlem görüyor.

Morgan Stanley Australia'nın metal baş ekonomisti Peter Richardson yaptığı açıklamada konuyla ilgili şunları kaydetti: "Altın, ABD Doları'nın göreceli olarak değer kazanmasına rağmen büyük bir patlama göstermeye devam ediyor. Hazine kağıtları ve diğer güvenli limanlardan güçlü şekilde daha iyi performans göstermeyi sürdürüyor. Tüm bunlar bana, insanların reel satın alma güçlerini koruma yönünde hareket ettiklerini söylüyor"

Şu sıralarda spot altın 1900 dolar/ons seviyelerinin üzerinde işlem görüyor.

Petrol fiyatları ise Libya'daki gelişmelere odaklı bir seyir izliyor.

Sabah saatlerinde, en yakın vadeli NYMEX kontratında petrol fiyatı 84.30 dolar civarında bulunuyor. Brent petrolü ise 108 doların hemen üzerinde.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder